About us

parallax background

Vestibulum quis velit efficitur mauris fringilla fringilla. Quisque venenatis convallis magna a pharetra.


Curabitur erat

Suspendisse purus nisl, vehicula sed ante mollis, lobortis maximus risus.

Volutpat amet

Vestibulum massa ante, venenatis vitae elit ac, imperdiet convallis odio.

Aliquam volutpat

Fusce finibus justo mauris, blandit facilisis dolor sagittis nec aliquam

Morbin semquis

Proin rhoncus dolor sed tristique viverra. Sed viverra fringilla risus vitae condi

A touch of history

Ut eget erat semper libero dignissim imperdiet eu at nunc. Nullam ultrices ipsum sit amet augue auctor tempus. Fusce eget pulvinar tortor.

Sed nec turpis sed sem cursus suscipit. In hac habitasse platea dictumst. Mauris urna tellus, cursus non velit sed, egestas ultrices urna. In bibendum volutpat.

 • Marieke en Rudolf
  De vraag om een recensie te schrijven over Helena en haar gastouder opvang, is lastig om het in een kort stuk te krijgen.

  Wij vertrouwen onze kinderen al vier jaar toe aan Helena. Toen onze oudste zoon 1 was, tot vier jaar, en onze jongste zoon al vanaf tien weken.

  In het begin vond ik het een beetje eng, om mijn kind 'achter te laten'. Na een tijdje voelde het al heel vertrouwd, en het voelde ook goed om te zien dat mijn zoon het ook erg fijn vond bij Helena.

  Helena doet heel veel met de kindjes, omdat ze een kleine groep heeft, kan ze ook individuele aandacht geven. Mijn oudste was bijvoorbeeld dol op puzzelen, dus hij kon lekker aan een puzzel werken, ipv een boekje lezen. Met de Seizoenen en de feestdagen altijd een toepasselijk uitje en/of een leuke knutsel.

  Veel uitjes werden dus ondernomen: speeltuinen, dierenparken, zwembaden. Hiervoor rekent ze een klein bedrag. Ze heeft een grote veilige auto met voldoende zitjes, en op het uitje dragen alle kindjes een reflecterend hesje. Ook gaat er een tweede volwassene mee, haar partner (waar de kindjes overigens ook dol op zijn) haar moeder, of een vriendin.

  Helena draagt ook zorg over de opvoeding. Je kan met haar open praten over je kind, geeft adviezen als je ergens moeite mee hebt, maar je kan ook je wensen door geven, bijvoorbeeld een koekje ipv een snoepje of slapen met of zonder speen. Mede hierdoor is Helena een verlengde van de thuis situatie.

  Over gastouder opvang in het algemeen: ik verkies gastouder opvang boven kinderopvang, omdat het kleinschalig is, is het contact met je kind echt liefdevol en hecht. Er kan extra aandacht gegeven worden, en kindjes hebben niet het idee dat ze ergens worden 'gestalt'. Mijn oudste heeft een band met Helena opgebouwd en vond het dus ook lastig om weg te gaan.

  Oudste zoon zit inmiddels op school, maar ziet Helena nog regelmatig, en in de vakantie gaat hij daar ook nog af en toe heen. Mijn jongste is twee, dus hij zit er voorlopig nog.

  Marieke en Rudolf
 • Martijn en Gosia
  Via een vrolijk gekleurde flyer van Koekeloeren zijn wij in januari 2015 bij Helena terecht gekomen. Onze dochter (toen 3 jaar) en zoon (toen bijna 1 jaar) gingen tot dan toe naar een regulier kinderdagverblijf. Wij hadden echter behoefte aan een flexibelere invulling van de opvanguren en bovendien sprak ons de kleinschaligheid van de opvang bij Koekeloeren bijzonder aan. Onze dochter heeft het erg naar haar zin gehad, totdat zij 4 werd en naar school ging. Onze zoon gaat op dit moment nog steeds met veel plezier 3 dagen in de week naar Helena.

  Helena is heel lief voor de kinderen, neemt uitgebreid de tijd voor ze en houdt goed in de gaten of ze goed in hun vel zitten en zich vermaken. Ook denkt Helena mee, zowel in praktische dingen als ook met gedragszaken en ze is zorgvuldig in de overdracht bij het ophalen. En dan ook nog: regelmatige uitstapjes, leuke en originele knutselwerkjes mee naar huis, onverwachte cadeautjes voor papa en mama, wat kunnen we ons nog meer wensen!
  Martijn en Gosia
 • Mirjam Kruijff
  Sinds maart 2015 gaat onze dochter (toen 3 maanden oud) naar Helena toe. De eerste paar keer vond ik erg spannend. Helena stuurde regelmatig een statusupdate of foto's hoe het ging. Heel erg fijn!

  Inmiddels is ze 14 maanden en als ik zeg: 'ga je mee naar Helena?' dan loopt ze gelijk naar de hal en pakt haar jas! Ze heeft het erg naar haar zin bij Helena. En alleen al daarom zijn wij erg tevreden. Helena is heel erg betrokken, denkt graag mee, doet leuke dingen met de kinderen, is flexibel en is als opvoeder heel prettig (duidelijk, rustig, liefdevol) en houdt van alle kindjes bij haar in de opvang. Onze dochter bij haar achterlaten voelt erg goed en vertrouwd. Ze is in zeer goede handen.
  Mirjam Kruijff
 • Kyra van Kessel
  Mevrouw Helena Koopman is sinds januari 2009 werkzaam voor gastouderbureau Loky. Als directeur van gastouderbureau Loky kan ik zeggen dat dit tot volle tevredenheid is.

  Op dit moment vangt zij via Loky 5 kinderen van 5 ouderparen op, die in de evaluaties allemaal hebben aangegeven erg tevreden te zijn.

  Nu mevrouw Koopman zwanger is van haar eerste kindje wordt er ook een beroep gedaan op haar planning, wat haar goed afgaat.

  Mevrouw Koopman is erg zorgvuldig en dat zie je terug in zowel haar administratie als de woning waar de kinderen worden opgevangen. Het is zodanig ingericht dat de gastkinderen voldoende veilige ruimtes hebben om te spelen, zowel in als om het huis.

  De kracht van mevrouw Koopman is dat ze zich goed kan presenteren, ze weet wat ze wil en geeft dat duidelijk aan. Ouders voelen zich hierdoor snel vertrouwd en laten hun kind met een gerust hart bij haar achter. Zij heeft zich in een hele korte tijd ontwikkeld van een net startende gastouder tot de gastouder die zij nu is, eentje met veel ervaring.

  Natuurlijk is er af en toe een stukje ondersteuning nodig. Mevrouw Koopman neemt altijd contact met mij op om e.e.a. te verifieren maar trekt vervolgens zelf haar conclusies. Zo gaat zij moeilijke situaties niet uit de weg maar confronteert ouders of mijzelf hiermee.

  Tenslotte is het voor mij heel prettig dat mevrouw Koopman openstaat voor tips en ideeën, dat maakt de risico-invertarisatie bijvoorbeeld een stuk makkelijker. Daarnaast heeft zij enorm veel doorzettingsvermogen, als ze iets wil gaat ze er voor de 100% voor en dat is iets wat ik enorm in haar waardeer.
  Kyra van Kessel
  Gastouderbureua Loky
 •  Daphne en Vincent
  Maandag- en dinsdagochtend brengen wij Noa altijd met een lach op haar gezichtje naar Helena.

  Wij denken dat Noa het erg naar haar zin heeft bij Helena.

  Het spelen met de andere kindjes, lekker naar buiten met de bolderkar, kleuren, verven, dansen, zingen en knutselen, Noa geniet er allemaal van.

  Helena schrijft van elke dag een verslagje en wij lezen dat met veel plezier terug. Voor ons een leuke en fijne manier om te weten wat Noa die dag gedaan heeft en welke nieuwe dingen ze die dag allemaal heeft ontdekt en geleerd. Een leuk initiatief van Helena.

  ’s Avonds halen we Noa weer met een lach op, en na uitgebreid aan iedereen gedag te hebben gezegd gaan we naar huis terug.
  Daphne en Vincent
 •  Anna en Matthijs
  Onze dochter Sarah is op 10 januari 2009 geboren. Wij woonden toen nog in het centrum van Amsterdam. Niet echt een ideale omgeving om een kind op te voeden. Inmiddels hadden wij wel een ander huis gekocht in Uitgeest en waren wij dan ook dringend op zoek naar een gastouder of crèche. In Uitgeest is het een ontzettende uitdaging om een crèche te vinden en wij waren dan ook erg blij dat wij via internet een oproep zagen staan van een gastouder die nog kinderen zocht, Helena, zo bleek later.

  Nadat wij een kennismakingsgesprek hadden gehad besloten wij dat wij Helena graag als gastouder wilden hebben. Zij was net begonnen en daardoor ook nog erg flexibel, wat voor ons erg plezierig was, aangezien wij niet precies wisten wanneer wij zouden verhuizen. Sarah heeft eerst een aantal keer proef gedraaid en is vanaf juni 2009 op dinsdag en donderdag bij Helena. Zij is daar 10,5 uur, dus dat is best een lange dag voor haar. Dan moet je wel het gevoel hebben dat je kind daar goed zit.

  In het begin moest Sarah erg wennen aan haar verblijf bij Helena. Waar dat precies aan lag is erg moeilijk te zeggen. Inmiddels is het echter helemaal anders en zwaait Sarah naar Helena als één van ons haar wegbrengt. Zij kent Helena ook echt en heeft het naar ons gevoel erg naar haar zin.

  Helena heeft op dit moment drie andere meisjes die iets ouder zijn dan Sarah zelf. Het lijkt ons een hele prestatie vier verschillende kleine kinderen onder de twee jaar bezig te houden, maar voor zover wij dat kunnen beoordelen heeft Helena hier veel gevoel voor. Zo is er een grote bolderkar gemaakt waarmee iedere dag even naar buiten wordt gegaan. En ook is er voldoende te doen in het huis zelf. Sarah heeft geleerd met andere kinderen te spelen en het kan niet anders dan dat Helena hier ook toe heeft bijgedragen. Ook is er voldoende tijd voor persoonlijke aandacht. Er wordt met de kinderen gedanst en worden er spelletjes gedaan. Alle verjaardagen worden gevierd, inclusief slingers en cadeaus. Kortom er wordt veel zorg en aandacht aan de kinderen besteed.

  Ook neemt Helena iedere keer als Sarah komt de tijd om even in haar boekje te schrijven. Ze schrijft dan de bijzonderheden van de dag op en wij kunnen niet anders zeggen dan dat dit op een zeer leuke wijze wordt gedaan. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om vragen te stellen of zelf wat te melden als dat nodig is.

  Eigenlijk komt het er op neer dat wij van mening zijn dat wij het hebben getroffen met deze gastouder. De start was dan misschien wat moeizaam, maar inmiddels loopt het naar volle tevredenheid. Wij hopen dat Saar nog een aantal jaar daar kan blijven.
  Anna en Matthijs
 • Het oppaswerk:
  In eerste instantie is Helena begonnen voor enkele uurtjes of avonden. Nu komt ze soms een heel weekend, als wij, de ouders, beiden moeten werken en opa en oma ook niet kunnen oppassen.

  Langzaam maar zeker is Helena heel vertrouwd geworden voor de kinderen en voor ons. Vanaf het begin maakte zij makkelijk en op een speelse manier contact met onze dochter (toen 3 jaar). Onze zoon was toen nog een dreumes van bijna 2 jaar.

  In het begin was het even wennen denk ik voor Helena met twee nog best jonge kinderen, die nog middagslaapjes deden. Maar ze groeide erin en trok ook steeds meer taken naar zich toe, zoals bijvoorbeeld koken. Ook zocht zij bewust naar aktiviteiten die zij met de kinderen ging ondernemen. Zoals bijvoorbeeld naar buiten gaan, omdat wij het als ouders ook belangrijk vinden dat de kinderen dagelijks voldoende frisse lucht krijgen.

  Wat opvalt is dat Helena alle op- en aanmerkingen ter harte neemt en ook onmiddellijk in de praktijk brengt. Zoals: niet teveel snoepen, voldoende fruit etc.

  Ook heeft Helena uit zichzelf altijd een verslagje geschreven over hoe het oppassen verlopen is, zodat wij altijd op de hoogte waren van de gebeurtenissen.

  Ook is Helena consequent naar de kinderen, meestal lief maar daar waar het nodig is ook streng. Ze brengt de kinderen ook naar bed, in bad tanden poetsen en dergelijke en verhaaltjes voorlezen.

  Vooral is Helena lief met de kinderen en houdt ze van grapjes maken met de kinderen en nu ze wat ouder zijn is dat natuurlijk meer nog het geval.

  Wat doet Helena met de kinderen:
  Wij zijn nogal een actieve familie, maar wat dat betreft is Helena ook altijd wel in om iets te ondernemen met de kinderen; Dus gaat ze met de kinderen naar de kinderboerderij of bij slecht weer naar een binnenspeel gebeuren (Ballorig) of zwemparadijs. Helena is ook bewust op zoek gegaan naar activiteiten. In het begin was dat nog zoeken omdat de kinderen waar Helena eerder op had gepast al wat ouder waren. Maar zoals ik eerder beschreef lukte dat steeds beter. Soms nam Helena een (gezeldschaps)spel mee of ging ze verven of kleien met de kinderen.

  De kinderen en ontwikkeling:
  Heb zeker het idee dat de kinderen het naar hun zin hebben bij Helena. Vooral als ze actieve dingen kunnen doen. Ook is Helena voor hun zo vertrouwd dat zij zich veilig voelen bij haar en om haar roepen als wij er niet zijn.

  Helena is zich heel goed bewust van alle ontwikkelingen die de kinderen doormaken. Met name bij onze jongste heeft zij de hele ontwikkeling heel bewust meegemaakt en vielen haar specifieke dingen op die hij al kon, bijvoorbeeld: hoe hij enorme groeisprongen maakte qua taal.

  Overdracht:
  Helena is iemand die geen blad voor de mond neemt maar op een goede manier. Ze heeft humor en als ze ergens mee zit dan zal ze dat echt wel laten weten. Andersom kan je Helena makkelijk aanspreken en zal zij altijd haar best doen om je tegemoet te treden. Zij is consequent, eerlijk en betrouwbaar en niet te vergeten heel flexibel. Met onze beroepen bijvoorbeeld kan het nogal eens later worden dan gepland, en daar doet Helena nooit moeilijk over.

  Ook bespreekt zij vantevoren met ons of het ok is als ze een bepaald plan heeft; bv naar het zwemparadijs.

  Ze bespreekt ook altijd met ons hoe ze de kinderen aan heeft gepakt, zeker als er een eentje niet heeft willen luisteren. Daarbij vraagt ze of we op een lijn zitten qua aanpak en staat ze altijd open voor feedback.
 • Nicoline
  Wat kan ik allemaal over Helena zeggen. In een woord: geweldig! Helena is geweldig lief en goed geweest voor Celine en Tim. Ze stond altijd klaar, maakte het gezellig. Wij zien elkaar nog geregeld. Je hebt ruim drie jaar opgepast bij ons aan huis. Regelmatig verzorgde ze het eten en dat was meer dan lekker. Gemiddeld was ze er 10-15 uur per week. Ook deed ze veel voor de verjaardagsfeestjes van de kinderen. Ze hield van knutselen, rustig kop thee met elkaar drinken en zo meer. Ook ging ze wel eens een dagje ergens naar toe. Dat was bijzonder leuk. Er is geen twijfel over mogelijk dat ze fantastisch lief was met de kinderen en vooral ook op gezond eten gericht!

  Helena onderneemt veel leuke dingen met de kids, naar het zwembad, voorlezen, naar de film, een pretpark, verjaardagsfeestjes vieren en traktaties voor op school!

  Dank voor je goede zorgen!
  Nicoline
 • Wij hebben in de maanden mei, juni en juli 2011 gebruik gemaakt van de kinderopvang Koekeloeren voor onze twee zonen Maarten en Kristian.

  Omdat wij erg verlegen zaten om buitenschoolse opvang heeft Helena toen een uitzondering gemaakt en haar huis en hart geopend voor onze twee grote jongens van 5 en 9.

  Met Helena konden we erg goede afspraken maken over wat wel en niet mocht. Maarten mocht bijvoorbeeld al wel alleen de wijk in, maar Kristian nog niet.

  Ook heeft Helena erg veel rekening gehouden met Kristian zijn benauwdheid. Ook kregen onze jongens de beschikking over een eigen ‘kleintjes’ - vrije plek. Volgens mij hebben ze daar echter geen gebruik van gemaakt. Het was in de huiskamer met de ‘kleintjes’ veel gezelliger!

  Onze jongens hebben het erg fijn gehad bij Helena. Maarten had een veilig onderkomen, maar ook de nodige vrijheid en Kristian vond het heerlijk om te vaderen over de kleintjes en te spelen met Lucifer (arme Lucifer).

  Helena nam ook altijd de tijd om na school even met ze te gaan zitten om de schooldag te bespreken.

  Omdat mijn werktijden veranderd zijn hebben wij inmiddels geen opvang meer nodig. Mocht het echter weer nodig zijn, dan zou ik weer kiezen voor de huiselijke en individuele opvang die Helena biedt.
 • Onze dochter Valeria komt nu ruim een jaar bij Helena. Eerst éénmaal in de week en sinds enkele maanden 2 keer in de wee. We brengen haar rond 7.45 's ochtends en rond 18.15 nemen we haar weer mee, en naar volle tevredenheid.

  Helena is een betrokken vrouw en doet veel creatieve dingen met de kinderen zoals tekenen, plakken, knutselen. Verder gaat ze ook naar buiten (als het goed weer is). De kinderen gaan dan allemaal in een grote bolderkar, en zo gaan ze dan met z'n allen bijvoorbeeld naar de speeltuin toe.

  Helena belt ook altijd direct als Valeria zich niet lekker voelt of er iets anders niet oke is met Valeria, om te overleggen.

  Kortom, wij zijn blije ouders, die altijd een blije dochter ophalen!
 •  Marcella en Niels
  Wij waren opzoek naar een gastouder bureau in of rondom Uitgeest. En kwamen we uit bij koekeloeren en werden door verwezen naar Helena.

  Toen wij er voor het eerst kwamen, hadden wij een zeer goed gevoel over om onze zoon Dean daar achter te laten. Als m'n vrouw hem bracht, wist hij niet hoe snel hij daar naar binnen moest komen, en als ik hem kwam ophalen wilde hij niet mee naar huis.

  Ze doet ook erg veel activiteiten met de kinderen.

  Helena is erg betrokken met de kinderen, als er wat was met Dean dan belde ze me op om door te geven wat er aan de hand was en in overleg besloten we wat het beste was voor Dean.

  Het kwam ook wel een voor dat ik onverwacht moest werken in overleg met Helena kon ik Dean toch komen brengen.

  We moesten helaas stoppen, omdat ik alleen maar avonddiensten ging draaien dus het was voor ons niet meer nodig, maar als het in de toekomst anders gaat worden dan komen we graag bij Helena terug.

  Heel erg bedankt voor de goede zorg voor Dean.
  Marcella en Niels
 • Marieke B.
  In het najaar van 2014 is mijn zoontje van 2 naar Helena gekomen. Ik vond dit heel erg spannend aangezien hij er enorm veel last van had als hij van mij werd gescheiden. Bij een andere opvang hebben we weken geoefend maar werd ik steeds terug geroepen omdat het echt niet haalbaar was. Ik kreeg dus te horen dat mijn kind absoluut niet geschikt was voor de opvang.

  Met Helena heb ik uitgebreid besproken wat er eerder allemaal was voorgevallen. Ze vroeg naar alle details om zo een goed beeld van hem te krijgen.

  Helena had er eigenlijk gelijk al vertrouwen in dat t goed zou komen en dat gaf mij ook een positief gevoel. Zovan, nieuwe kans. We gaan ervoor!

  Dankzij Helena's liefdevolle, troostende maar ook duidelijke voorkomen ging Maxime het accepteren dat ik er niet was. Ze hield me ook steeds op de hoogte hoe t ging. Ik stond dan buiten ergens in de buurt of in de supermarkt om de hoek zodat ik direct terug kon terugkomen. Dit is niet nodig geweest.

  Helena is echt een moeder voor de kindjes. Ze is rustig, doet veel aan knutselen en meespelen en heeft duidelijke regels.

  Helena is een prima tweede moeder voor je kostbare kind.
  Marieke B.

+61 (0) 3 8376 6284