Gezinssamenstelling

Ik ben Helena Koopman, geboren op 13 december 1983. Sinds 2004 ben ik woonachtig Uitgeest. Ik kom uit Zaanstad, maar Uitgeest bevalt mij prima. Begin 2009 besloot ik om gastouder te worden vanuit huis. Daarvoor was ik namelijk al een paar jaar actief als flexibele gastouder bij de vraagouder thuis. Ik schreef mij in bij een erkend gastouderbureau en toen is het balletje gaan rollen. Ik ben de benodigde papieren gaan halen en ga nog geregeld naar thema-avonden als die zich aanbieden.

Ik woon sinds 2001 samen met mijn partner Mirek Kolarik. Hij werkt sinds 2011 full time in de vervoers-branche, en werkte daarvoor meer dan 13 jaar in de autobranche. Mirek vraagt vaak vrij als we een uitje ondernemen. Hij vindt het leuk om mee te gaan en springt dan graag op de trampoline of glijdt van de glijbanen. Ook hij kent ondertussen alle liedjes van K3 uit zijn hoofd.

Op 28 juni 2016 zijn wij ouders geworden van ons eerste kindje. Ons dochtertje Kaylee vindt de kids uit de opvang helemaal geweldig. Ze begint te roepen van enthousiasme en te kwebbelen als de eerste boefjes 's ochtends naar binnen wandelen.

Dan is er nog Lucifer, onze eigen Je-weet-wel Kater. Hij was 8 maanden oud toen de eerste kindjes over de vloer kwamen, dus hij is ondertussen wel wat gewend. Tijdens de opvangdagen, trekt hij zich meestal terug, omdat het aaien van kindertjes onder de 3 jaar, meer op kleine klapjes lijken. Soms komt hij even om de hoek kijken, of speelt een uurtje mee, maar dan houdt hij het wel weer voor gezien.

Ondanks dat hij zich vaak terugtrekt, staat hij wel vaak al om 07.00u bij de voordeur te wachten op de eerste kindjes. In vakanties is hij toch een beetje zoekende, want hij snapt niet dat er dan geen kindjes komen spelen.